Agenda RunMoldova pentru 2018

În anul curent, Asociația Obștească “Run Moldova” își propune să organizeze patru competiții oficiale de trail-running.

Competițiile de trail running, din seria EcoRun, vor fi organizate în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, pe parcursul anului 2018.

Venim cu o serie de noutăți pentru anul 2018. Pe lângă majorarea de patru ori a numărului de competiții oficiale, vom lansa și curse la distanțe în jur de zece kilometri, în special, pentru a oferi fiecărui alergător amator șansa de a participa la o competiție oficială de nivel internațional.

Fiecare dintre competițiile planificate vor fi organizate în locații unice pentru istoria și cultura Republicii Moldova, astfel participanții, primind posibilitatea să redescopere într-un mod inedit țara noastră.

Calendarul evenimentele este următorul:

5 mai 2018 – EcoRun Hîncești – o competiție de trail la probele cros și semimaraton (orientativ 10 și 20 km), care vor trece prin principalele atracții cultural-turistice din orașul Hîncești, inclusiv Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey (Palatul lui Manuc, Casa vechilului, Clădirea contesei, Castelul de vânătoare, Turnul de veghe, etc.), codrii din preajma or. Hîncești și alte atracții din zonă. Competiția va fi organizată în cadrul serbării Zilei Orașului Hîncești, participanții la competiție având posibilitatea să asiste la festivitățile organizate cu această ocazie.

26 mai 2018 – EcoRun Nisporeni – o competiție de trail la probele cros și semimaraton (orientativ 10 și 20 km), care vor cuprinde atracțiile culturale și naturale ale orașului Nisporeni. Competiția va fi organizată în cadrul serbării Zilei Orașului Nisporeni, participanții la competiție având posibilitatea să asiste la festivitățile organizate cu această ocazie.

25 august 2018 – EcoRun Orheiul Vechi – O cursă legendară, la a doua ediție, traseul căreia include Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “Amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și Sanctuarului geto-dacic, băile tătărești, palatul pârcălabului, biserica și citadela medievală, locuințele din piatră și înconjurul siluetei legendarului Dragon de Aur.

6 octombrie 2018 – EcoRun Cricova – O cursă prin podgoriile legendarului producător de vinuri – Cricova, organizată cu ocazia desfășurării Zilei Naționale a Vinului.

Pe lângă aceste competiții, Run Moldova va organiza o serie de evenimente non-competiționale – tabere de trail-running, longrun-uri de weekend și alte evenimente sportive. Pe parcursul anului 2018 vor fi organizate și o serie de seminare ce țin de modul corect și sigur de antrenamente sau participare la competiții.

Activitățile Run Moldova sunt organizate în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Partenerii generali ai comunității pentru 2018 sunt Moldtelecom / Unite, Zahăr Cinci Inimioare și importatorul DAAC Hermes.

Performanțele sportivilor vor fi premiate de Moldtelecom / Unite, 21K Sports, Garmin Moldova și Siberian Health / Сибирское здоровье Молдова.

Activitățile și alergările Run Moldova vor fi susținute în anul 2018 de Franzeluța, KinetoTerra – Centru de Recuperare Medicala, Gourmet – Supermarket de Bon Ton, Tucano Coffee, Joma Moldova.

Asociația Obștească “Run Moldova” este o comunitate necomercială, scopul căreia este promovarea unui mod sănătos și activ de viață. Membrii acestei comunități sunt sportivi amatori și profesioniști, care practică diverse tipuri de probe sportive, accentul fiind pus pe alergare și trail. Run Moldova își propune să popularizeze modul activ de viață prin susținerea și organizarea unor manifestații sportive disponibile publicului larg, inclusiv competiții, tabere de alergare și alte activități. În anul 2017, la evenimentele organizate de Run Moldova au participat peste 500 de sportivi amatori și profesioniști din peste 5 țări.

No Replies to "Agenda RunMoldova pentru 2018"