Alergăm! Ajutăm!

“Alergăm! Ajutăm!” În premieră, alergătorii EcoRun, vor ajuta organizațiie de binefacere, prin alergare!

Fiecare dintre participanții la competițiile EcoRun va putea decide desinestătător unde vor pleca taxele de înregistrare achitate – spre organizatori sau spre fundații de caritate. Comunitatea Run Moldova lansează un parteneriat anual CCF/ HHC MoldovaHospices of Hope Moldova și organizația obștească Save Life – Salvați Viața – Спаси Жизнь. În baza acestui parteneriat, peste 130 de sportivi vor putea participa gratuit la competițiile EcoRun, cedând taxele de înregistrare în favoarea acestor organizații de caritate.

Considerăm că împreună vom putea face un bine nu doar pentru cei care practică un stil activ de viață, dar și pentru persoanele care se află în prag de disperare trecând prin momente deloc ușoare din viață.

Cine sunt organizațiile pe care am decis să le ajutăm în acest fel?

CCF/ HHC Moldova – Copil Comunitate Familie – reprezentăm Fundatia Britanica Hope and Homes for Children în Republica Moldova. De 14 ani CCF/ HHC Moldova susținem autoritățile centrale și locale pentru a realiza reforma de protecție rezidențială a copilului. În acești ani sute de copii au revenit în familii părăsind pentru totdeauna internatul și alte sute au fost ajutați să copilărească acasă. Am închis 9 internate și am dezvoltat alte zeci de servicii sociale alternative de suport pentru copii și familiile lor. În total 4200 copii s-au bucurat de sprijinul CCF/ HHC Moldova și a susținătorilor care ne sunt aproape și cred în munca noastră.

Hospices of Hope Moldova – suntem o organizație de caritate care are misiunea de a dezvolta o rețea de îngrijire paliativă în regiunea de centru-nord a Republicii Moldova, prin susținerea activității a trei organizații regionale care oferă gratuit servicii de asistență medico-socială persoanelor ce suferă boli incurabile și/sau condiții limitatoare de viață din regiunile respective. Mai mult ca atât, Hospices of Hope Moldova este principalul importator și furnizor de pungi pentru stomă, oferite gratuit pacienților din regiunile Orhei, Ocnița și Soroca, precum și celor îngrijiți la Institutul Oncologic I.M.P.S. din Chișinău. Organizația este parte a grupului Hospices of Hope, care are misiunea de a dezvolta și consolida serviciile de îngrijire paliativă în regiunea de sud-est a Europei, prin intermediul centrelor aflate în România (Hospice Casa Speranței la București&Brașov) și Serbia (BELHospice la Belgrad).

Asociația Obștească Save Life – Salvați Viața – Спаси Жизнь – am început activitatea în anul 2010 pentru a-i ajuta pe cei care doresc să facă donați binevole și vor ca acestea să contribuie la soluționarea unor cazuri concrete. Astfel, jutăm în colectarea și distribuirea eficientă a acestor donații din partea persoanelor particulare și companiilor.
Banii colectați sunt direcționați spre:
– achitarea intervențiilor chirurgicale și curelor de tratament costisitoare, necesare pentru refacerea sănătății copiilor grav bolnavi din Moldova;
– achitarea cheltuielilor pentru transport familiilor care nu pot să ajungă cu forțele proprii la locul unde are loc tratamentul copilului;
– asistență secțiilor pediatrice din spitalele RM;
– atragerea atenției sociale asupra problemelor copiilor care luptă pentru viață și pentru o copilărie fără durere și suferință.

Dorim să le mulțumim acestor trei organizații că ne-au oferit posibilitatea de a ne simți mai buni și mai utili.

Run Moldova este o comunitate necomercială, scopul căreia este promovarea unui mod sănătos și activ de viață. Pentru anul 2018 ne propunem să organizăm patru competiții EcoRun – la Hîncești, Nisporeni, rezervația Orheiul Vechi și podgoriile Combinatului de Vinuri Cricova.

Pentru mai multe informații:
Ipatii Sergiu, 069328884

No Replies to "Alergăm! Ajutăm!"