“Aperitiv” de MontBlanc, va fi gustat de sportivi moldoveni în acest weekend!

Marathon du Mont Blanc (http://www.montblancmarathon.net/en/), va avea loc în acest weekend. O competiție organziată pe “acoperișul” Europei, neexplorată deocamdată de sportivi din Republica Moldova. La ediția din acest an vor participa și cinci sportivi amatori din Moldova, inclusiv trei la proba de 91 km (Iulian Bercu, Ionică Dicusari și Valeriu Arnăutui), unul la proba de marathon (Tanea Prisăcaru) și unul la proba de 15 km (Valeria Arnăutu).

Această competiție este organizată de una din cele mai vechi asociații sportive din regiune – Club des Sports de Chamonix, care activează în regiunea Chamonix din 1901. Sportivilor le sunt propuse opt probe, de la distanțe de 800 de metri pentru copii, până la distanța ultramarathon pe 91 de kilometri.

Principalele sunt distanța de ultra (91 km, D+6100) cu un număr de 1000 de participanți și o limită de timp de 24 de ore și cea de marathon (42 km, D+2730) cu un număr limitat de 2000 de sportive și un timp limită de 9 ore).

Această competiție este una din cele mai spectaculoase din Europa, datorită peisajelor alpine și altitudinii la care are loc. Cu toate acestea, echipamentul obligatoriu nu conține nimi ieșit din comun ce ar accentua brutalitatea acesteia.

Pozele și filmele de pe traseu spun cât o mie de cuvinte: https://www.youtube.com/watch?v=bu-QKIcTqy0

#RunMoldovapeMontBlanc

Un proiect susținut de AirMoldova, Mobiasbancă – Groupe Société Générale și Chateau Vartely Wine. Culture and Leisure Resort.

 

No Replies to "“Aperitiv” de MontBlanc, va fi gustat de sportivi moldoveni în acest weekend!"