Au mai rămas doar trei luni până la cursa „infernală” de la Suruceni

Au mai rămas doar 3 luni până la primul eveniment RunMoldova din 2020. Pe 28 Martie, pe un traseu deluros din Suruceni, Ialoveni, va avea loc Dante’s Hell Backyard Ultra – cea mai ”infernală” cursă din calendarul evenimentelor sportive din Moldova.

Din momentul startului competiției, alergătorii vor avea la dispoziție o oră pentru a parcurge un cerc cu lungimea de 6.7 km și o acumulare de nivel de circa 170 m. La fiecare oră fixă va fi dat startul cercului următor. Cursa va continua până în momentul când pe traseu va rămâne un singur alergător – care va fi desemnat atunci drept câștigător al competiției.

”Dante nu este doar o cursă de alergare – e o luptă cu sine însuți” susține Sergiu Ipatii, unul dintre autorii ideii. „De regulă, principala provocare a alergătorilor este îmbunătățirea vitezei sau a timpului de alergare. La Dante însă nu este important dacă ajungi primul sau ultimul la sfîrșitul cercului. Important este să ieși la Start-ul următorului cerc. Lungimea traseului îți permite să-l parcurgi și cu o viteză foarte mică – practic la pas”, a adăugat Ipatii.

Ultra-maratonistul Iulian Bercu susține că cursa este o oportunitate perfectă pentru antrenamentele de anduranță ale alergătorilor care se pregătesc de competiții de trail-uri montane: „Dante solicită atenție la detalii – alimentație, gânduri, recuperare. Acestea sunt cele mai importante și atunci când alergi la competiții internaționale cum are fi Transilvania 100k, Ciucaș sau UTMB. Disciplina și anduranța fizică și psihică sunt elementele cheie în pregătirea unui alergător ultra”.

Înregistrările la Dante’s Hell Backyard Ultra vor fi lansate în curând. Toate detaliile și condițiile, inclusiv Regulamentul cursei, vor fi afișate pe pagina Asociației alergătorilor de trail RunMoldova (www.runmoldova.com) și pe paginile de pe rețele sociale ale organizației.

No Replies to "Au mai rămas doar trei luni până la cursa „infernală” de la Suruceni"