Regulament și Înregistrare ALErG pentru sănătate și igienă în școală

ORGANIZATOR

Competiția “ALErG pentru sănătate și igienă în școală!” (denumită în continuare “Competiție”) este organizată de A.O. RunMoldova în cadrul campaniei de promovare a comportamentelor sănătoase în rândul tinerilor din învățământul profesional-tehnic, desfășurată de UNFPA în parteneriat cu MEC și cu finanțare din partea ADA.

Obiectivul Competiției este sensibilizarea opiniei publice privind necesitatea asigurării condițiilor de igienă personală în fiecare instituție de învățământ, inclusiv școli profesionale, care presupun:  acces la wc în interior, la apă caldă, la produse de igienă (săpun, hârtie de wc), la produse de igienă menstruală etc.

Participanții Competiției sunt obligați să respecte regulile și termenii prezentului Regulament al Competiției (denumit în continuare “Regulament”). Regulamentul este accesibil pentru toți pe site-ul www.runmoldova.com. Prin participarea la această Competiție, participanții își dau acordul de a respecta și a îndeplini toate prevederile, regulile și condițiile expuse în prezentul Regulament.

Scopurile și sarcinile evenimentului:

 • Promovarea unui stil de viață sănătos, inclusiv în rândul tineretului și elevilor din instituțiile Învățământului Profesional Tehnic;
 • Implicarea populației în sport și exerciții fizice regulate pentru îmbunătățirea stării de sănătate.
 •  Promovarea dreptului tinerilor la condițiile de igienă personală asigurate în fiecare instituție de învățământ (wc în interior, acces la apă caldă, produse de igienă (săpun, hârtie de wc), produse de igienă menstruală etc.)

Perioada desfășurării

Desfășurarea competiției online “ALErG pentru sănătate și igienă în școală!”:

24 noiembrie 2021 – 19 decembrie 2021Perioada competiției
24-30 noiembrie 2021Perioada de formare a echipelor
1– 19 decembrie 2021Perioada de cumulare a kilometrilor
20 decembrie 2021Premierea câștigătorilor

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participarea la competiție este absolut gratuită.

Echipele primesc:

 • un loc în clasamentul competiției;
 • medalie de finisher (în cazul acumulării rezultatelor alergărilor pe tot parcursul competiției);
 • Pentru ca participantul să primească o medalie, statistica privind fiecare alergare trebuie sa fie postată pe Facebook pe profilul personal sau în grupul RunMoldova cu hashtag-ul #ALErGpentruSanatate.

Înregistrarea echipelor va porni din momentul lansării Competiției, 24 noiembrie 2021, ora 19:00.

Pentru aceasta, alergătorii, formează echipe din TREI PERSOANE. Componența echipei, odată stabilită, NU poate fi modificată pe parcursul competiției. Link pentru înregistrarea echipelor: https://forms.gle/q68ebnJR7BhEJQEu6

Membrii echipei transmit individual sau la pachet, rezultatele la adresa de mail a organizatorilor.

Echipele acumulează kilometri pe parcursul întregii săptămâni. Scopul cursei este de a alerga cât mai mulți kilometri într-o săptămână.

La competiție pot participa toate persoanele interesate cu vârsta de peste 14 ani.

ÎNREGISTRAREA REZULTATELOR

Rezultatele vor fi contorizare în clasamentul competiției în baza înregistrărilor făcute de către fiecare membru al echipei.

Pentru a-și înregistra rezultatul, membrii echipei trimit individual sau la pachet pentru întreaga echipă un link(uri) către înregistrarea alergării de pe orice dispozitiv – fie că este vorba despre un ceas sau o aplicație pentru smartphone.

După fiecare alergare, echipa sau fiecare membru al echipei, transmite la adresa de e-mail runmoldova@gmail.com link-ul PUBLIC la alergările monitorizate de orice platformă în formatul: DENUMIREA ECHIPEI (cu majuscule) + Numele Prenumele + link.

Link-ul trebuie să fie public, ca să poată fi vizualizat chiar și de către persoanele care nu au un cont pe platforma de monitorizare cu pricina.

Se acceptă doar alergările transmise în ziua alergării sau, MAXIM, cu o întârziere de 12 ore.

Un membru al echipei poate trimite maximum 2 înregistrări pe zi.

Nu se acceptă alergările pe banda de alergare.

Alergătorii care monitorizează alergările pe platforme care nu permit partajarea prin link, transmit printscreen-uri (captură de ecran) care să permită a identifica ora/ziua/anul și traseul unde a fost făcută alergarea.

PREMIERE

Medalie de finisher

Pentru ca fiecare membru al echipei să primească o medalie, rezultatelor alergărilor trebuie să fie acumulate pe tot parcursul competiției. Statistica privind fiecare alergare trebuie sa fie postată pe Facebook pe profilul personal sau în grupul RunMoldova cu hashtag-ul #ALErGpentruSanatate.

Premiile pentru cele mai înalte rezultate.

Echipele care au acumulat împreună cel mai mare număr de kilometri pe durata competițiilor vor primi cadouri din partea organizatorilor:

 • Lucul 1, Locul 2, Locul 3
 • Adițional, va fi premiată o echipă din rândul participanților din instituțiile de Învățământ Profesional Tehnic care a acumulat cele mai bune rezultate

După încheierea competiției, pe 20 decembrie, în cadrul procedurii de premiere, vor fi oferite și medaliile de finisher. Cei care nu vor fi prezenți la premiere – le vor putea primi în perioada 21-23 decembrie de la Garmin Moldova, în cadrul orelor de lucru.

OBLIGAŢII ŞI RESPONSABILITĂŢI

Toți participanții:

 • intră în competiție pe propria răspundere.
 • se asigură cu un tracker (aplicație pe smartphone, un ceas inteligent, sau orice alt dispozitiv potrivit) care să înregistreze datele despre fiecare alergare.

Organizatorul se obligă:

 • să înscrie în clasament datele primite referitor la rezultate;
 • să asigure premierea echipelor în conformitate cu informațiile prezentate în secțiunea „Cadouri și Medalii”.

Organizatorii vor face publice rezultatele câștigătorilor și premiile acordate în cadrul acestei Competiții. Lista echipelor câștigătoare va fi publicată pe site-ul www.runmoldova.com în maxim 24 de ore de la finalizarea evenimentului.

Organizatorii se obligă să păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților /echipelor Competiției și să le utilizeze în conformitate cu legislația în vigoare.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament înainte de începerea competiției și se angajează să informeze despre modificările făcute pe site-ul  evenimentului și la locul desfășurării competiției.

DREPTURI DE AUTOR

După încheierea procedurii de înregistrare la competiție, toți participanții permit organizatorilor și partenerilor evenimentului să utilizeze și să redea orice materiale audio, video și foto, care conțin imaginile participanților la cursă.