Regulament și Traseu

ORGANIZATOR

Asociația Obștească “Run Moldova”, cu sediul în municipiul Chișinău, este organizatorul întâlnirii amatorilor de trail-running – Dante’s Hell Backyard Ultra.

Măsuri de precauție COVID-19

În legătură cu HOTĂRÂREA nr. 63 din 8 octombrie 2021 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, fiecare participant va prezenta Certificatul de vaccinare sau de anticorpi la COVID-19. Alergătorii nevaccinați, vor prezenta rezultatul negativ al unui test AG, sau, vor fi testați gratuit la fața locului. În cazul în care rezultatul testului va fii pozitiv, sportivul nu va fi admis la competiție.
Adițional, fiecare participant se obligă să:

 • respecte distanța socială de minimum 1.5 metri unul față de celălalt,
 • să poarte mască de protecție în zona de start/finiș,
 • să dezinfecteze mâinile,
 • să nu participe la întrunire în cazul în care au simptome de răceală.

CURSA

Dante’s Hell Backyard Ultra (DHBU) este întâlnire în aer liber a amatorilor de trail-running. Traseul desfășurându-se pe poteci și drumuri din preajma satului Suruceni, raionul Ialoveni, pe 23 Octombrie 2021 (9:00). Traseul este unic pentru toți participanții. Vârsta minimă pentru participanți este de 18 ani. Participanții vor fi admiși la start doar după prezentarea unui act de identitate, completarea și semnarea de către ei a declarației pe propria răspundere. Precizăm că, întrucât acest promovăm protecția naturii, nu vor fi pahare de plastic de unică folosință în punctul de hidratare.

ÎNSCRIERI

Numărul de locuri pus la dispoziție de către organizatori este de 60.
Participanții trebuie să completeze formularul online de înscriere, care poate fi găsit aici: https://forms.gle/hcrz5TZLqtMBjzrX6
Plata contribuției se va putea face în numerar, în dimineața competiției sau veți primi un link pentru plata cu cardul, mai târziu.
Locurile sunt transmisibile unei alte persoane, numai după contactarea organizatorilor și obținerea aprobării din partea acestora. Găsirea persoanei înlocuitoare cade în sarcina concurentului.

CONTRIBUȚIA ȘI KITUL DE PARTIPARE

Contribuția de participare este de 500 MDL.
Contribuția asigură:

 • Kit de participare (număr de concurs și alte produse de la sponsori);
 • Acces la punctul de revitalizare de la start/finiș;
 • Cronometraj specializat (manual, fără chip);
 • Medalia de finișer;
 • vestă.

În cazul neprezentării, descalificării sau retragerii din competiție, contribuția de participare nu va fi returnată.

CLASAMENT ȘI PREMII

Podiumul competiției constă dintr-un singur câștigător, care va fi și deținătorul unicului premiu oficial. 
Premiul constă în dreptul exclusiv, netransmisibil, de a participa gratuit la toate competițiile oficiale organizate de RunMoldova în 2022 (Volvo Ultra Race, Dragonul de Aur, altele care vor fi anunțate). 
De asemenea, fiecare participant care va încheia cursa va primi o medalie de finișer.

ECHIPAMENT

Obligatoriu:

 • Număr de concurs purtat în față, vizibil;
 • Încălțăminte de alergare;
 • Telefon mobil;
 • Frontală.

Recomandat:

 • Cort;
 • Pătură (potrivită pentru condițiile climaterice din 7-8 Noiembrie);
 • Scaun pliant / covoraș turistic;
 • Căciulă;
 • Mănuși;
 • Bluză termo;
 • Fleece;
 • Scurtă;
 • Încălțăminte de schimb;
 • Scurtă de ploaie.

NUMĂR DE CONCURS

 • Purtarea numărului de concurs în cadrul competiției este obligatorie.
 • Acesta va fi oferit de organizatori, în kitul de participare și trebuie afișat în față, vizibil, pe toată perioada desfășurării concursului.
 • Nepurtarea numărului de concurs sau purtarea oricăror alte numere decât cele oficiale, furnizate de organizatori, atrage descalificarea.

PRIMIREA KITULUI DE PARTICIPARE. COMUNICAREA

Primirea kitului de participare se va face pe baza actului de identitate și a declarației pe proprie răspundere semnată de către participant. Locul, zilele și orele între care va avea loc distribuția kiturilor vor fi anunțate pe pagina de Facebook a eveniumentului.

Toată comunicarea oficială cu participanții DHBU se efectuează prin intermediul: paginii Facebook a evenimentului, poștei electronice și a chat-ului.
Participanții vor indica o adresă corectă și existentă de e-mail.
Participanții vor verifica cu regularitate mesajele recepționate.

TRASEUL. DESCRIEREA CURSEI

Locul startului se află în preajma satului Suruceni, raionul Ialoveni. Locația poate fi văzută pe harta de mai jos, găsită în acest link sau introduceți în navigator coordonatele: 46.976465, 28.684212

Cursa pe un traseu de tip circuit.
Lungimea traseului – 6.7 km (6700 m)
Diferența de nivel pozitivă – aprox. 180 m
Timp limită de parcurgere a traseului – 60 min.
La fiecare oră fixă, va fi dat Startul cercului următor.
Alergătorul care nu a ieșit la Startul  următorului cerc – a terminat cursa.
Alergătorul care va ieși singur la linia de Start și va parcurge în singurătate cercul în timpul limită prevăzut – va fi câștigătorul cursei.

Evenimentul va dura până în momentul când va fi desemnat câștigătorul /sau până în momentul când toți participanții vor fi calificați DNF (în cazul când nici un alergător nu iese la Startul următoarei bucle, sau, nu se încadrează în timpul limită).

Ora startului: 9:00 (23 octombrie)

Suprafața de alergare este în mare parte alcătuită din pământ și pietriş, cu o porțiune de asfalt, cu  lungimea aproximativă de 500 m. Suprafața prezintă denivelări, rădăcini de copac sau alte obstacole mai mult sau mai puțin vizibile. În funcție de precipitații anumite porțiuni pot fi acoperite cu apă, noroi, sau zăpadă.

Postul de hidratare va fi amplasat în zona de start/finish. Pe traseu posibil să fie posturi de control ce au ca scop observarea parcurgerii corecte a traseului de către concurenți, şi având totodată și rol de ghidare a alergătorilor.

Traseul va fi marcat cu bandă de semnalizare, din loc în loc. În cazul în care din viteză aţi ieşit de pe traseu şi implicit nu mai găsiţi benzi de marcaj, vă întoarceţi până la ultima bandă văzută şi vă reorientaţi.

Concurenţii sunt obligaţi să fie foarte atenţi la traficul auto la traversarea drumului asfaltat din preajma Mănăstirii Sfîntul Gheorghe din Suruceni, precum si în timpul alergării pe drumurile auxiliare a acestui sat.

Organizatorii își rezervă dreptul de a opri un participant în cazul în care acesta este accidentat iar continuarea cursei ar putea duce la agravarea situației sale. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa indiferent de motiv trebuie să-i informeze imediat pe organizatori la punctele de control sau sunând la numărul de telefon ce îl va primi odată cu ridicarea kit-ului de participant.

DESCALIFICARE

Participanții vor fi descalificați în următoarele situații:

 • Încercarea de fraudare a competiției prin orice mijloace, inclusiv prin scurtarea traseului sau folosirea de scurtături față de traseul marcat;
 • Parcurgerea traseului în sens invers, sau parcurgerea altui traseu decât cel pentru care s-a înscris;
 • Nerespectarea regulilor competiției;
 • Comportament nesportiv, denigrator sau ofensator față de alți participanți, organizatori, oficiali, sponsori, parteneri, voluntari, public sau alte persoane, sau față de competiția în sine;
 • Participarea la acțiuni promoționale, publicitare, electorale sau de promovare a unor produse, persoane și/sau evenimente, inclusiv alte competiții de alergare, în cadrul evenimentului fără acordul organizatorilor acestuia;
 • Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs, inclusiv între concurenți și folosirea altor numere decât cele oficiale; nepurtarea numărului oficial de concurs;
 • Aruncarea de resturi, ambalaje, sau alte obiecte / lucruri, alte acțiuni dăunătoare mediului înconjurător;
 • Deteriorarea marcajului de concurs sau relocarea acestuia;
 • Nerespectarea regulamentului concursului – descalificare;
 • Orice tip de asistență pe traseu este interzis. Orice participant care va beneficia de asistență va fi descalificat;
 • Întoarcerea la linia de Start după începutul buclei – DIN ORICE MOTIV – este interzisă.

ALTE PRECIZĂRI

Participanții se obligă să-și verifice starea de sănătate la medic, înainte de a lua startul la acest concurs, și să renunțe la participare dacă recomandările medicale o impun.

Participanții vor completa și semna o declarație prin care atestă că participă la acest concurs pe proprie răspundere, complet pregătiți pentru traseul la care se înscriu și într-o stare de sănătate corespunzătoare efortului intenționat, exonerând organizatorii de orice răspundere. Concurenții sunt obligați ca înainte de ziua evenimentului să citească și să urmeze instrucțiunile prezentate pe site-ul evenimentului www.runmoldova.com și pe pagina de facebook a acestuia, și de asemenea, să asculte și să urmeze instrucțiunile organizatorilor la locul de desfășurare al evenimentului.

Prin participarea la această competiție, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament.
Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament oricând. Se va încerca aducerea la cunoștință a modificărilor pe site-ul www.runmoldova.com și pe pagina de facebook a competiției.

Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor personale ale participanților și câștigătorilor la prezenta competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament și legislației în vigoare.

Prin înscrierea la Dante’s Hell Backyard Ultra Suruceni 2021, participanții sunt de acord să primească mesaje din partea organizatorului despre activitatea acestuia, despre alte evenimente organizate de acesta sau la care acesta are calitatea de partener.

Prin înregistrarea în competiție, toți participanții vor autoriza automat organizatorii, inclusiv partenerii curselor, să folosească și să reproducă orice material conținând declarații sau imagini cu participanții în alergare. Ulterior, organizatorii pot furniza aceste materiale unor terți fără aprobarea participanților.