Dante’s Hell Ultra maraton. Află câte cercuri are infernul tău.

Un eveniment sportiv inedit va avea loc în data de 23 octombrie 2021 în satul Suruceni, raionul Ialoveni. 60  de alergători vor participa la o cursă de alergare la anduranță care ar putea dura mai mult de 24 de ore.

Ultra-maratonul Dante’s Hell Backyard Ultra desfășurat la cea de-a doua ediție, este un ultra-maraton desfășurat în curtea „din spatele casei”. Conceptul cursei este unul extrem de simplu – alergătorii au la dispoziție 60 de minute pentru a parcurge o buclă – un cerc – cu lungimea de 6.7 km. Surpriza este că Start-ul fiecărui cerc se dă la oră fixă, iar alergătorul care nu iese la Start – este considerat retras din cursă. Astfel, dacă sportivul reușește să facă cercul în 45 minute, el sau ea va avea 15 minute pentru a se odihni și alimenta, dacă finisează cercul în 50 minute – 10 minute pentru pauză etc. Numărul de cercuri este practic infinit – atât timp cât la Start va ieși cel puțin un alergător.

„Sîntem siguri că printre membrii comunității RunMoldova și în afara ei sunt mulți doritori de a-și testa propriile forțe și rezistența psihologică. Dante Hell Ultra este perfect atât pentru alergători, cât și pentru noi – ca organizatori. Traseul este unul pitoresc, de tip trail, cu urcări  și coborâri, teren accidentat și o porțiune de asfalt. Vom sta la linia de Finiș până la ultimul alergător”, a precizat Sergiu Ipatii, unul dintre autorii proiectului.

Ultimul alergător care va parcurge distanța fără concurenți, adică va alerga cercul în singurătate, va fi câștigătorul competiției.

„În 2020 câștigătorul Dante a alergat 18 cercuri. Este un rezultat de admirat. Însă, recordul mondial al acestui tip de curse este de 81 de cercuri – ceea ce înseamnă că alergătorii au fost în mișcare mai mult de 3 zile. Ar fi interesant să batem recordul stabilit de Vasile Olari în 2020 în Suruceni”, a punctat Iulian Bercu, președintele RunMoldova, asociația obștească care organizează competiția.

În acest an, partenerul general al evenimentului este 7777.md, singurul site autorizat de pariuri sportive din Moldova, un susținător activ al sportului de amatori din țara noastră.

”Unul dintre obiectivele noastre este să promovăm modul activ de viață, să-i încurajăm pe oameni să practice sportul, să devină mai buni și mai sănătoși. ”Dante Hell Ultra” este o provocare pentru alergătorii amatori și vrem să-i încurajăm să-și depășească limitele. Suntem mândri că ne aducem contribuția la acest eveniment de anduranță”, a declarat Plamen Milanov, directorul NGM Company, care administrează portalul 7777.md.

No Replies to "Dante’s Hell Ultra maraton. Află câte cercuri are infernul tău."