Regulament Maraton La Fetești

ORGANIZATOR

Asociația Obștească “Run Moldova”, cu sediul în municipiul Chișinău, este organizatorul concursului de alergare Maraton La Fetești.

CURSE

Concursul Maratonul La Fetești va cuprinde trei curse – Cros, Semimaraton și Maraton, cu startul de la Centrul de Promovare a Turismului “La Fetești”, ce parcurg locațiile istorice locale, Rezervația Fetești, Mica Elveție, canionul de la Trinca și rezervația La Castel cu labirinturi de peșteri și stânci.

Cursa Cros (~14 km cu 300 m D+)
Start: 08:00

Cursa Semimaraton (~23 km cu 470 m D+)
Start: 08:00

Cursa Maraton (~43 km cu 900 m D+)
Start: 07:00

Cursele sunt de tip circuit, adică linia de finiș este aceeași cu cea de start.

Suprafața terenului parcurs de curse, este constituit, în mare parte din: drumuri de țară acoperite cu pământ, iarbă și pietriș, cu potențiale denivelări mai mult sau mai puțin vizibile. În funcție de condițiile meteo aceste suprafețe pot deveni acoperite de noroi. Recomandăm parcurgerea traseelor cu maximă atenție.

Punctele de alimentare vor fi amplasate la start/finiș și pe toată distanța curselor. Amplasarea exactă a acestora poate fi vizualizată pe fiecare pagină a traseelor curselor în parte (mici modificări mai pot surveni până în ziua concursului, cu anunțarea acestora la ședința tehnică, înainte de start).

Traseele vor fi marcate cu bandă de semnalizare și indicatori de direcție, la despărțiri de poteci și cotituri importante. În cazul în care din viteză ați ieșit de pe traseu și nu mai vedeți benzi de marcaj, vă întoarceți până la ultima bandă văzută și reluați traseul marcat.

Unele intersecții vor fi asistate de voluntari, care vor indica direcția traseului.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

 • La cursă pot participa doar persoanele care au atins vârsta de 18 ani;
 • Participanții sunt de acord cu prezentul Regulament al concursului;
 • Participanții poartă responsabilitate, în totalitate, pentru propria condiție fizică, pe durata concursului și își exprimă această asumare prin semnarea declarației pe propria răspundere, la primirea kiturilor;
 • La primirea kiturilor de participare, toți Participanții prezintă un act de identitate, completează și semnează declarația pe propria răspundere. Semnarea declarației este obligatorie.

ÎNREGISTRAREA LA EVENIMENT

Numărul de Participanți  pentru fiecare cursă este unul limitat:

Cros150 participanți
Semimaraton200 participanți
Maraton50 participanți

Înregistrarea la concurs se face pe pagina https://iTicket.md

TAXA DE PARTICIPARE

Taxele de participare la curse:

Perioade–12.2023-30.04.202401.05.2024-23.06.2024
Cros400500
Semimaraton500600
Maraton600700

Taxa de participare poate fi achitată online, pe pagina iTicket;

Achitarea taxei de participare va fi posibilă până la data de 20 iunie 2024 (sau până la completarea numărului de Participanți  pentru fiecare cursă);

Achitarea taxei de participare asigură:
1) Kit de participare (număr de concurs și produse de la parteneri);
2) Acces la punctele de revitalizare de la Start/Traseu/Finiș;
3) Cronometrare specializată (manuală, fără chip);
4) Medalia de Finișer la parcurgerea cu succes a traseului;

Taxa de participare este transmisibilă numai după contactarea și acordul organizatorilor. Găsirea unei astfel de persoane este responsabilitatea concurentului.

CLASAMENT ȘI PREMII

Fiecare cursă va avea clasament general Masculin și Feminin, fără categorii de vârstă;

Vor fi premiate primele trei locuri, cu produse de la parteneri.

ECHIPAMENT

Obligatoriu:

 • Număr de concurs, atașat de corp/echipament în partea din față, vizibil pe toată perioada cursei;
 • Pantofi de alergare;
 • Bidon/recipient pentru apă;
 • Chipiu/pălărie;
 • Telefon mobil.

Recomandat:

 • Pahar individual pentru a bea apă în CPuri, întrucât pahare nu vor fi!!
 • Bluză cu mânecă scurtă/lungă (în funcție de timp);
 • Bandana, Buff (în funcție de timp);

CRONOMETRARE

Cronometrarea la toate cursele din cadrul concursului , va fi efectuată manual (fără chip) de persoane care vor nota numerele dvs de concurs și timpul de parcurgere.

De aceea e foarte important să purtați numărul de concurs la vedere, în față, pe pantalon sau tricou.

Fixarea timpului de parcurgere va fi făcută la finiș.

Adițional, unele puncte de alimentare, vor fi, de asemenea și puncte de control, cu arbitri, ce vor fixa trecerea participanților prin el, pentru a depista omiterea intenționată sau din întâmplare a acestora și scurtarea traseului.

KITUL DE PARTICIPARE

Ridicarea kitului de participare se va face în baza unui act de identitate și a declarației pe proprie răspundere semnată de către participant.

Kiturile de participare vor fi distribuite cu câteva zile până la start, la Chișinău și în weekend – la Fetești. Programul și locația, vor fi afișate mai târziu, pe site sau pagina de Facebook a evenimentului.

PENALITĂȚI

 • Modificarea/schimbarea/nepurtarea/pierderea numărului de concurs cât și purtarea altui număr decât cel atribuit de către organizatori – descalificare;
 • Încercarea de fraudare a concursului prin orice mijloace, scurtarea traseului și omiterea unui punct de control – descalificare;
 • Deteriorarea marcajului de traseu sau modificarea acestuia – descalificare;
 • Comportament nesportiv, denigrator sau ofensator față de competiție, participanți, organizatori, oficiali, sponsori, parteneri, voluntari, public sau alte persoane – descalificare;
 • Nerespectarea regulamentului concursului – descalificare;
 • Aruncarea de pungi, ambalaje și alte obiecte în mediul în care se va alerga – descalificare;
 • Orice abatere de la traseul recomandat de către organizatori se face pe proprie răspundere. În cazul abaterii de la traseu, și finalizării cursei pe unul din locurile de podium, participantul va fi descalificat.
 • Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru condițiile meteo nefavorabile.
 • Întârzierea la start duce la recalificarea pentru următorul start din acea zi sau parcurgerea traseului pe cont propriu, întrucât unele puncte de alimentare sunt prevăzute să stea doar până la o anumită oră.

ALTE PREVEDERI

Prin participarea la acest eveniment, Participanții își dau acordul să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor acestui regulament cât și a altor cerințe organizatorice apărute pe parcursul desfășurării competiției;

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament, cu înștiințarea acestor modificări pe pagina de Facebook a evenimentului și prin email;

Prin înregistrarea la concurs, participantul autorizează automat organizatorii, inclusiv partenerii evenimentului, să folosească și să reproducă orice material video și imagini cu participanții.