EcoRun Orheiul Vechi

Amplasat pe structuri geologice de peste treisprezece milioane de ani, cu urme de locuire umană de peste treizeci mii ani, fortificații geto-dace, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei – “Șehr al-Cedid” (Orașul Nou) și “Orheiul Vechi”. Prin componente naturale și arheologice, Rezervația Orheiul Vechi, aflată la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează un SEMN DIVIN – amprenta Dragonului de Aur, o făptură simbolică venerată din timpuri imemorabile pe întregul spațiul euroasiatic.

Vino să renaștem legenda multiseculară – “Dragonul de Aur”! Urmează “Calea Dragonului” sau „Hoarda de Aur”, pe stânci de milioane de ani, prin locuri pline de istorie și legende! Alege una din cursele de maraton și semimaraton, prin Rezervația Orheiul Vechi, pe colinele din preajma râului Răut. Traseul maratonului și semimaratonului includ Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale, locuinței din piatră și înconjorul siluetei legendarului Dragon de Aur.

Pe lângă participarea la aceste trei curse, cei circa 350 de sportivi vor petrece o noapte într-o locație mistică și vor vizita renumitele atracții turistice din zonă.

Cursa EcoRun “Dragonul de Aur” (Orheiul Vechi) este organizată de comunitatea de alergători RunMoldova, în parteneriat cu […].